Skip to main content

MASSAGE.

ONNTSPANNEN NÁ INSPANNING

Home » Massage

Ontspannen ná inspanning

Een massage kan je slaap verbeteren, je humeur verbeteren en voor een betere weerstand zorgen. Een lichaamsmassage (of sportmassage) is echter niet alléén geschikt voor sporters in het algemeen. Spanning gerelateerde klachten, zoals (werk-)stress, hoofdpijn, rug-, nek- en schouderklachten, slechte nachtrust, pijnlijke spieren en gewrichten kunnen door een massage van de NGS-masseur verlicht worden.

De massage ontspant spieren, maakt pezen, gewrichten en spieren soepeler en zorgt ervoor dat afvalstoffen het lichaam sneller verlaten. Maar óók als je verder lekker en prima in je vel zit kan een ontspanningsmassage erg prettig en fijn zijn.

massage

Beter spierherstel

In 1990 behaalde ik mijn NGS (Nederlands Genootschap Spotmassage) diploma Sportmassage. Als jong, actief amateur Triatleet lag ik wekelijks, ná een training, op de massagetafel van een sportmasseur. Zijn handgrepen zorgde voor ontspanning en een beter herstel van mijn vermoeide spieren, ná een training of wedstrijd. Waardoor ik weer sneller en blessurevrij de volgende training of wedstrijd weer tegemoet kon treden.

Deze wekelijkse afspraken en de ontspanning, menig keer moest hij mij namelijk wakker maken, inspireerden mij en maakten mij nieuwsgierig naar een opleiding als sportmasseur. Ik was vooral óók erg nieuwsgierig hoe dat vernuftige lichaam van ons nu in elkaar stak, al die spieren, hoe die kunnen samenwerken. En wat je ervoor dient te doen (trainen, eten, drinken en slapen) om mooie sportieve prestaties te kunnen leveren. Dus hier kan ik andere sporters ook graag mee verder helpen.

Ik help je graag!