Skip to main content

MINDFULNESS.

MINDER STRESS EN MEER ENERGIE

Home » Mindfulness

Mindful in ‘beweging’

Vandaag de dag zijn we allemaal druk en bij veel mensen is het hoofd vol met gedachtes. Mindful in ‘beweging’ zijn leert je om volledig bewust te zijn van de huidige ervaring. Dus met volle aandacht, concentratie, bewustzijn iets doen. Dit kun je dus heel mooi combineren / integreren in (lichaam) beweging, sport. Op een hele mooie ‘bewuste’ manier in beweging zijn of aan het sporten. En daarbij maak je gebruik van alle zintuigen: horen, zien, ruiken, voelen, proeven.

Of het nu gaan om wandelen, hardlopen of fietsen, bij deze krachtige methode staan bewustwording en ademhaling centraal. Wat als mooi resultaat MINDER stress en MEER energie oplevert.

mindfulness

Mindful cursusaanbod in Rotterdam en omstreken

Ik verzorg clinics (dag-), cursussen (5 wkn.) en individuele trajecten Mindful Walk, Run of Cycling. Voor individuele coaching en beweging in de buitenlucht ben ik ook als Wandelcoach beschikbaar.

Ik pas zelf ook de mooie tools vanuit deze krachtige methode toe in al mijn eigen activiteiten: wandelen, hardlopen of fietsen. Hierdoor ben ik veel bewuster geworden van mijn omgeving waarin ik me beweeg, focus ik veel meer op een gezonde neusademhaling en spaar ik daarmee energie. Zelfs bij de meer intensievere inspanningen, tijdens wedstrijden.

AAN HET WOORD

Zij gingen je voor.

Begin vorig jaar werd ik behoorlijk ziek door medicatie tegen migraine/episodische hemicrania. Moest stoppen met schaatsen en verloor al mijn vertrouwen op de racefiets. Sheila Gemin, oprichtster van The Cycling Academy, stuurde me een berichtje met de vraag of ze me kon helpen met een trainingsschema? Na overleg heb ik contact opgenomen met Jeffrie, die ik nog kende van een jaartje The Cycling Academy Barendrecht. Na het gesprek kwam Jeffrie met het aanbod Mindful Cycling. Dat heb ik meteen met beide handen aangegrepen met het verzoek 1 op 1: voor Jeffrie iets geheel nieuws, maar het voelde goed en we zijn samen het avontuur aangegaan. 5 sessies van 2 uur in een mooi park in Rotterdam, waar ik geleerd heb weer vol vertrouwen en met plezier te fietsen. Naast de zo belangrijke neusademhaling, leerde Jeffrie me ook op een andere manier denken. Waarom moet je steeds zo veel kilometers fietsen, terwijl je ook tegen jezelf kunt zeggen: ik ga lekker 2 uurtjes fietsen? Naast oefeningen voor de neusademhaling, ook oefeningen voor behendigheid en voor ontspanning, zoals yoga.
Het heeft me bewustwording gebracht, en niet alleen op de fiets, en bovenal mooie gesprekken met Jeffrie die ons avontuur zo bijzonder hebben gemaakt.
Nieuwsgierig geworden? Ik kan het je alleen maar aanraden contact op te nemen met Jeffrie.

AnnemarieMindful Cyclist

Ik help je graag!