Skip to main content

Home » Fietsclinic, Clinic Clowns

Fietsclinic, Clinic Clowns

Een aardig tijdje terug heb ik van mijn grote passie – fietsen – deels mijn werk kunnen en mogen maken. Verdiensten om zodoende toch in ons eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. Om met volle teugen te kunnen genieten van een veranderde levensstijl, vol werkplezier en nieuwe energie. Ik kon me eindelijk gaan bezig houden met sport, mensen in beweging brengen, bewustwording, gezond leven etc. “Energie boosters”.

Maar héél soms – indien je speciaal wordt gevraagd voor iets moois – een goed doel – zijn die verdiensten uit werk iets minder belangrijk. En neem je genoegen met minder en geniet je op een andere manier van je ‘werk’. In dit geval werd ik gevraagd om samen met wat collega’s trainers – voor Clinic Clowns – een fietsclinic te verzorgen voor deelnemers aan een sportieve prestatie (Alpentocht). En die daarmee zo veel mogelijk geld gaan inzamelen voor dit mooie goede doel. Als Start- & Ontvangst locatie voor deze clinic was een toepasselijke plek uitgekozen: Shimano Experience Center, Valkenburg. Een plek die een en al fietsen uitstraalt.

Aan ons trainers de opdracht om de groep deelnemers (fietsers) – er waren namelijk óók lopers aanwezig – mee te nemen voor een trainingsrit door het schitterende, geaccidenteerde landschap van Limburg. En ze daarbij zo veel mogelijk tips & tricks mee te geven voor: klimmen in de bergen, voorbereiden op de “Alpentocht”, trainingstips voor het fietsen in Nederland, fiets-technische skills: sturen, remmen, afdalen, fietshouding, tijdig schakelen, onderhoud materiaal etc. Alles wat we konden meegeven of beantwoorden was mogelijk tijdens en ná de rit door Limburg.

De mooie rit en geweldige dag samen met de deelnemers werd afgesloten met een gezamenlijke lunch en Limburgse vlaai in het restaurant van het Shimano Experience Center. Als collega’s NTFU trainers, keken wij tevreden terug op deze geslaagde dag, waaraan wij een mooie en leerzame bijdrage mochten leveren.