Skip to main content

Home » Herstel in Beweging- ReCoVeRY RUN, loopgroep voor vrouwen met borstkanker.

Herstel in Beweging- ReCoVeRY RUN, loopgroep voor vrouwen met borstkanker.

Exercise is medicine

(Bewegen als medicijn) is een wereldwijd gezondheidsinitiatief. Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat (meer) lichaamsbeweging veel positieve effecten heeft op zowel fysieke gesteldheid als kwaliteit van leven. En dat geldt voor iedereen, gezonde mensen maar zéker ook voor minder gezonde mensen (door ziekte, bewegingsarmoede of ongezonde leefstijl). Meer fysieke activiteit (lichaamsbeweging) bevordert de gezondheid en kan preventief werken in de behandeling van medische aandoeningen.

Als sport & beweegcoach sta ik voor, in beweging komen en blijven. Hetzij door regelmatig sporten, wielrennen, hardlopen, power walken (intensiever bewegen) of wandelen, fietsen, zwemmen (matig intensief bewegen). En in een natuurlijke omgeving, een hele krachtige combinatie.

Onder het motto “Herstel in Beweging” gaan we op woensdag 5 januari – 2022 van start met RCVRY RUN, een loopgroep voor vrouwen met borstkanker. Ook voor deze groep mensen is het belangrijk om in beweging te zijn en blijven. Samen gaan wij: “Werken aan de beste versie van jezelf”

porten tijdens en na de behandeling zorgt voor: – minder last van angst, depressies en vermoeidheid – verbetering van kwaliteit van leven en fysieke gesteldheid.
Het is lastig om te gaan sporten als je moe bent en je totaal niet fit voelt. Bij ReCoVeRY RUN (laagdrempelig) kom je echter na elke training met een voldaan gevoel thuis. De trainer(s) zorgt ervoor dat je het hele behandeltraject op jouw niveau mee kan doen.

“Je kunt aan heel veel dingen deelnemen als je ziek wordt, maar het is al snel betuttelend. Hier ben je met (kleine groep) mensen die allemaal vooruit willen. Het gaat er niet om wat je niet kunt, maar om wat je vandaag wel kunt”.
Wij zijn: “de verbindende schakel in sport en beweging”