Home » Off Season Trainingen

Off Season Trainingen

De herfst-/winterperiode (Off Season) is traditiegetrouw een periode waarin de meeste duursporters eventjes gas terugnemen, een rustperiode inplannen om te herstellen van een lang seizoen vol sportieve prestaties en uitdagingen. Het is óók de periode waarin nieuwe plannen worden gemaakt voor het nieuwe seizoen. En een periode waarin een GOEDE basis wordt gelegd voor die nieuwe sportieve uitdagingen die komen gaan.

Vaak is deze periode óók wat minder aantrekkelijk vanwege de koude en natte omstandigheden waardoor je niet 1,2,3 staat te trappelen om naar buiten te gaan. Indoor duurtrainingen kunnen je dan een héél goed alternatief bieden om toch in deze periode goed te kunnen voorbereiden.

‘Een goede basis leggen voor een nieuw seizoen’

Sinds 2015 verzorgen wij, onder de naam van The Cycling Academy, indoor duurtrainingen geschikt voor alle duursporters. Onder begeleiding van gediplomeerde wielertrainers en een uitgebalanceerd programma verzorgen wij in de herfst-/wintermaanden, lange (groeps-) duurtrainingen op een indoorcycling fiets.

Tijdens deze trainingen train je op hartslag (en/of wattage), in je eigen specifieke hartslagzones, waardoor de training voor elke duursporter geschikt is. Het gebruik van een (gecodeerde) hartslagmeter en kennis van jouw specifieke hartslagzones (a.d.h.v. een test vastgelegd) is dan ook gewenst voor het beste trainingsresultaat.