Skip to main content

Home » Power Walken

‘Stevig doorstappen in combinatie met krachttraining’

In deze huidige tijd wordt er steeds meer aandacht gevraagd voor en besteed aan bewegen. Bewegen is goed voor je gezondheid en het versterkt je immuunsysteem. En daarmee verbeter je je afweersysteem tegen virussen en andere ziekteverwekkers. Zeker nu we véél meer thuiswerken en minder bewegen is méér bewegen gewenst.

Ga lekker wat vaker naar buiten om (eventjes) in beweging te komen. Je kunt gaan wandelen, hardlopen, fietsen of andere vormen van lichaamsbeweging. En zoek wat vaker de natuur op om te gaan bewegen. Dit geeft een héle fijne en sterke combinatie die positief werkt voor je geestelijke en lichamelijke gesteldheid. Met elke vorm van lichaamsbeweging komen er stofjes vrij in je lichaam die positief kunnen werken voor je gezondheid. Je ervaart minder stress, meer rust en ontspanning, het verbetert je slaap en je energiehuishouding etc. Héél véél voordelen dus !

Is wandelen niet uitdagend genoeg en hardlopen misschien nog een brug tè ver ? Misschien is Power Walken dan een héél mooi alternatief. Oftewel lekker stevig doorstappen met onderweg extra aandacht voor spierversterkende oefeningen. Een hele mooie work-out met méér uitdaging en iets intensiever voor meer voldoening in (extra) lichaamsbeweging.

Tegenwoordig trek ik ook met regelmaat mijn trailrun-schoenen om te gaan Power Walken in de natuur. De natuur ‘doet wat met je’ wordt vaak gezegd, en ik kan dit alleen maar beamen.

Oók tijdens het Power Walken maak ik zelf graag gebruik van de mooie en krachtige tools, uit mijn opleiding tot mindful trainer (bij Mindful Run Nederland). Hierin is een goede en gezonde neusademhaling altijd de rode draad ! Met deze tools creëer ik voor mezelf extra rust, meer bewustwording, geeft meer energie en meer ontspanning. Met de neusademhaling als fantastische gids en leidraad worden: Horen, Zien, Ruiken en Voelen veel intenser. En geniet je nog méér van je sport of beweeg activiteit.

“Ik nodig je graag eens uit om samen met mij een dergelijke Power Walk te maken”

Jeffrie Janssen