Skip to main content

Home » RCVRY Run éérste trainerservaring

RCVRY Run éérste trainerservaring.

RCVRY Run éérste trainerservaring. Een eerste ervaring voor mij als RCVRY Run trainer, samen met een borstkanker patiënte. Begin dit jaar 2022, werd ik benaderd door een sportieve jonge dame (46jr.), wiens leven een schokkende wending had gekregen. Bij haar werd in 2021, borstkanker geconstateerd. Het begin van een héle onzekere periode / toekomst.

Oktober is de maand van Borstkanker bewustzijn.

Ze stond (staat nog) midden in het leven, drukke baan, gezin (zoontje), lekker sporten/bewegen, reizen, met vrienden uit eten, concerten bezoeken etc. etc. Borstkanker gooide even roet in het eten en ging keihard op de rem staan. Er volgde een periode van onderzoeken, uitslagen en z.s.m. starten met het behandeltraject: operatie, chemotherapie, bestralingen en immuuntherapie. Het volledige pakket dus !

Borstkanker nam een stuk(je) leven van haar af – onzekerheid neemt toe, werk stopt, conditie loopt sterk terug, sporten gaat niet meer, je energieniveau holt achteruit, etc. – en daar was ze klaar mee. Wij kregen contact in de periode – dat ze nog bestralingen en immuuntherapie onderging – dus nog niet klaar met haar behandeltraject. Ze ging zelf op zoek (googelen) naar mogelijkheden om weer te gaan bewegen/sporten – in combinatie met borstkanker – en vond gelukkig de Stichting RCVRY Run. Inmiddels zijn er steeds meer wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat – bewegen/sporten tijdens het behandeltraject, een positieve bijdrage levert – aan kwaliteit van leven tijdens en na behandelingen. Ik was nog maar kort toegetreden tot het trainersgilde van RCVRY Run, en kreeg haar vraag om begeleiding in mijn mailbox. Spannend, dat zeker !

RCVRY Run éérste trainerservaring

Ik ben zelf helemaal gek van sport en bewegen en weet maar al te goed wat dit voor mij doet en betekent. Daarnaast ben ik ook ondernemer jeffriejanssen.nl in Sport & Bewegen – een groot voorstander en promotor van méér sport of bewegen – dus wilde ik graag die stap samen met haar gaan zetten. Woensdagochtend werd onze vaste wekelijkse afspraak – indien de lichamelijke conditie het toeliet – samen een uurtje (of minder) wandelen, joggen of runnen. Zij bepaalde – wat wel of niet kon die dag(en) – ik was enkel en alleen loopbuddy, luisterend oor, vragensteller, nieuwsgierig, dirigent.

Ik had me voorgenomen om niet te laten afleiden door het feit dat ze (nog) ziek was. En er gewoon zo nuchter mogelijk het traject met haar aan te gaan. En gelukkig maar – ik leerde iemand kennen met een hele sterke wil en doorzettingsvermogen – die deze ziekte ging overleven. Om daarna de draad weer op te pakken, daar waar haar leven eventjes een andere wending kreeg. Afgelopen augustus kreeg ze haar laatste immuuntherapie behandeling (klaar !), pakte haar werkzame leven weer voorzichtig op, kon weer meer vooruit kijken en plannen. En helaas kwam hierdoor onze ‘samenwerking’ in het gedrang, doordat het wat minder makkelijk in te plannen was. En ging ze het (hard)lopen zelf verder voortzetten, om verder aan haar conditie te gaan bouwen.

Recensie: “Jeffrey is een fijne trainer die zich geheel aanpast aan wat je op dat moment aankan. De combinatie van het hardlopen en een luisterend oor bieden, maken Jeffrey een topcombinatie!!!”

“Dag jonge dame, het gaat je goed. Maak er weer wat moois van, de komende jaren met je gezin, familie, vrienden, werk, etc. Dankjewel dat ik deze eerste ervaring met RCVRY Run, met jou mocht beleven en ervaren.”

Meer weten over RCVRY Run (sportenkanker): home – RCVRY RUN