Skip to main content

Home » The Ride Gravel 2023

The Ride Gravel 2023

“Wat een geweldige ervaring was dit. Eindelijk !”

Als wielertrainer / coach is het belangrijk om niet alleen opgedane kennis in te zetten, toe te passen en te delen. Ook opgedane praktijkervaring is een belangrijk instrument om te kunnen gebruiken bij coaching en training van wielrenners / fietsers. Vorig jaar (2022) stond dit evenement al op mijn ‘bucketlist’ – zeker na mijn ervaring in Strade Bianche – Italië – maar dit jaar gebeurde het dan wel.

The Ride Gravel 2023

Mijn vrouw wilde dolgraag mee als begeleider – terwijl ze zelf het ‘Gravelen’ ook erg leuk vindt – zag ze deze uitdaging toch nog niet helemaal zitten. En besloot ze zich aan te melden als vrijwilliger bij de organisatie – die alle extra handjes kon gebruiken – om er een geslaagd evenement van te maken.

The Ride Gravel – een vijfdaagse graveltocht – over hoofdzakelijk onverharde wegen (zand, grind, stenen), heuvels en landwegen – in het Eifelgebied. Afwisselend natuurschoon gelegen in het grensgebied, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, België en finish in Valkenburg. Ik had nog nooit eerder een meerdaags Gravelevent gereden, dus ook voor mij was het een beetje spannend. Achteraf is het me alleszins heel erg meegevallen en heb ik er geweldig van genoten. De overnachtingen op campings en slapen in de auto, elke dag een 100+ km Gravelrit en dagelijks een kleine 6uur in het fietszadel. Maar ik was er klaar voor – had er aardig wat trainingsarbeid en uren in gestoken, op zowel racefiets, gravelfiets als indoortrainer – om deze uitdaging aan te kunnen gaan.

The Ride Gravel 2023

En het allermooiste van een dit evenement, de saamhorigheid tussen deelnemers onderweg – je rijdt echt nooit alleen – ondanks dat je in kleine clusters van start gaat. Je vindt altijd wel iemand waarbij je kunt aansluiten en je eigen tempo kunt rijden. Ik kwam een oude bekende tegen, die ik in 2018 leerde kennen tijdens een door mij verzorgde cursusdag. Samen zijn we 5 dagen met elkaar opgetrokken. Maar ook de onderlinge band en samenwerking tussen de vrijwilligers – die het evenement mede mogelijk maken – was bijzonder om te zien.

Kortom, een geweldige nieuwe ervaring rijker. En het smaakt naar meer ! The Ride Gravel 2024, wie weet ?