Skip to main content

Home » Wandel coaching, Gesprek met jezelf

Wandel coaching, Gesprek met jezelf

Wie kent het niet ? Het leven zit vol uitdagingen, werk en privé, hobbels en drempels onderweg – hoog of laag – vragen die onbeantwoord blijven. En heel soms loop je daar een beetje in vast en heb jezelf niet direct een passend antwoord daarop. Je blijft puzzelen en zou graag willen weten waarom – je doet hoe je doet – je zegt wat je zegt – je gedraagt zoals je je gedraagt – je voelt wat je voelt. Al dit soort zaken kunnen soms een belemmering voor je zijn waarin je gaat vastlopen. En als dit te lang duurt kan de uitdaging voor jezelf soms tè groot worden. Je gaat dan op zoek naar een oplossing, voordat dit dreigt te gebeuren.

Een paar maanden geleden kreeg ik een dergelijke vraag, van iemand die ik heb leren kennen via de sport. We delen een gezamenlijke passie voor het fietsen en sport in het algemeen. Dus een ‘klik’ was er al, om deze ‘hulpvraag’ te stellen. De nieuwsgierigheid naar een Wandel Coaching traject was reeds gewekt tijdens een deelname aan een workshop Mindful Cycling. Sinds een aantal jaren probeer ik deze facetten van mijn onderneming te combineren met mijn passie voor Sport en Bewegen in de buitenlucht. Lichamelijke beweging is en blijft erg belangrijk voor het brein, het brengt je – op allerlei vlakken – ‘in beweging’. En zorgt voor je gezondheid en een sterker immuunsysteem.

Lichaam als geest in beweging brengen

Wandelen in de buitenlucht – het liefst in een mooie natuurlijke omgeving – is bij uitstek een mooi rustige vorm van lichaamsbeweging, om zowel lichaam als geest ‘in beweging’ te brengen. Je kunt hierin – versnellen, vertragen of stilstaan – en door de gesprekken, vragen te stellen worden er van allerlei processen, gedachten op gang gebracht. En vind en krijg je meestal vanuit jezelf het passende antwoord. Dus gingen we samen voor een aantal héle mooie wandelgesprekken aan de slag met elkaar. We wisselden allerlei ervaringen uit met elkaar, stelden elkaar de juiste vragen, wat ons beiden mooi ‘in beweging’ bracht. Het creëerde nieuwe inzichten, bracht nieuw ‘gereedschap’ om mee te gaan ‘werken’.

Met hieronder een hele mooie recensie van de coachee:

“Wandelcoaching

Iets wat je niet regelmatig hoort. Ik ben aan de uitdaging begonnen om mijzelf uit een beklemmende verwarrende fase te halen van de afgelopen jaren. Na een intake gesprek, begonnen aan 5 wandel sessies 1x per week praten in de vrije natuur. Over alles wat jezelf belangrijk en interessant vindt, er word geen mening gegeven, enkel een luisterend oor.

Elk onderwerp word besproken diepgaande gesprekken die je raken, het onverwachtse wat er met je zelf gebeurt zeer intens. Er gaan deuren open die waarschijnlijk normaal gesloten blijven.

Professionele en menselijke begeleiding. Niks moet alles mag jij beslist”

Albert.”